Perfektné hračky pre každý vek

Počas prvých rokov svojho života sa deti rýchlo rozvíjajú psychicky aj fyzicky. Hračky v mnohom prispievajú k ich vývoju. Chceli by sme vám dať niekoľko tipov na správne hračky pre každý krok v živote dieťaťa a dieťaťa. Tipy sú užitočné nielen pre rodičov, ale môžu vám tiež poskytnúť nápad na vhodný darček k narodeninám.

0 - 3 mesiace


Počas prvých troch mesiacov deti ležia hlavne na chrbte s pokrčenými rukami a nohami. Nie sú ešte schopné robiť vedomé pohyby, ale vďaka svojmu úchopnému reflexu vám môžu vziať veci ako mäkkú hračku na maznanie. V tomto období sa im začína rozvíjať zrak. Hračky s kontrastnými farbami alebo hudobný mobil, ktorý tiež ladí s krásnou melódiou, sú pre bábätká úžasným predmetom!

TAF TOYS KNIŽKA PRE HRU NA BRUŠKU

 

3 - 6 mesiacov


Fyzicky sa dieťa mení a rastie. V tomto veku bábätká veľa objavujú. Pohyby sú čoraz konkrétnejšie a bábätká sú schopné chvíľu ležať na bruškách. Veľa zábavy si užijú s hracou podložkou, ktorá môže byť doplnená o hrazdu na hranie. Pozornosť dieťaťa sa čoraz viac upriamuje na zvuky. Hračky s hrkálkami sú perfektné pre túto životnú etapu.

Hracia deka s hrazdou All Around Me

6 - 12 mesiacov


Motorika detí vo veku od 6 mesiacov sa vyvíja skutočne rýchlo. Stále viac si uvedomujú svoje vlastné telo a to, čo dokáže. Deti tohto veku sa bežne už vedia prevrátiť, začnú sa plaziť, postaviť sa alebo možno aj chodiť!

Hračky, ktoré v tejto životnej etape priťahujú pozornosť, sú hračky rôznych farieb a štruktúr. Aktivity kocky alebo interaktívne knižky sú hračky, ktoré ponúkajú veľa vecí na preskúmanie.

Janod chodítko mača

1 - 2 roky


Keď deti dosiahnu hranicu prvého roka, sú schopné chodiť samy, aj keď občas potrebujú pomoc. Na stimuláciu rozvoja rovnováhy sú skvelé hračky na tlačenie alebo ťahanie. V tomto veku sú deti schopné vytvárať jednoduché puzzle alebo skladať veže. Hra s blokmi v rôznych tvaroch zlepšuje ich koordináciu očí a rúk. 

Janod puzzle dotykové

2 - 3 roky


Len čo deti dosiahnu vek batoliat, svoje preferencie určite prejavia v hračkách. Napríklad ich môžu zaujímať autá, zvieratá alebo bábiky. Deti v tejto vekovej kategórii dokážu udržať pozornosť dlhšie a sú radi, keď im prečítate príbeh. Je to tiež dobrý spôsob, ako im budovať slovnú zásobu.

 

Janod čísla

 

3 - 4 roky


V tejto životnej etape deti vedia, čoho sú schopné a radi napodobňujú všetko, čo vidia vo svete okolo nich. Vo vlastnej drevenej kuchyni môžu napodobňovať mamičku alebo otecka v každodennom správaní. Rolová hra, ako napríklad hranie sa na matky a otcov alebo na lekárov a zdravotné sestry, je dôležitou súčasťou ich vývoja. Domček pre bábiky sa svojimi nekonečnými možnosťami stane v tomto veku určite obľúbenou hračkou.

Janod kuchynka Candy

Späť do obchodu