Rýchle účesy na každý deň...

Mamičky, poznáte to? Máte doma parádnicu, ktorá túži po originálnych účesoch, ale vám už pomaly dochádzajú nápady? Musíte každý deň vymýšľať nový účes do školy či škôlky? Každá mladá dáma chce byť pekná a zaujímavá aj vo všedný deň.

 

Detské vlásky sú však rovnako neposedné ako deti samé. Jemné, hebké, dorastajú každý inak. Ale je fajn vedieť si s nimi poradiť. Základom je rešpektovať prirodzený smer rastu vlasov a vyberať overené účesy. Strapaté a neupravené vlasy v škole môžu zavadzať pri čítaní, pri obede, ako aj pri fyzických aktivitách a návštevách rôznych krúžkov.

 

Podľa odborníkov nie je vhodné používať veľké množstvo stylingových produktov, pretože vlasy školáčky zbytočne zaťažia. Čistá voda s trochou citrónu poslúži miesto tužidla, na rozčesanie použite zmes prírodného oleja a vody. Ak je treba, miesto suchého šampónu použijete pre zmenu detský zásyp alebo vanilkový puding – detské vlásky tak budú krásne voňať po vanilke 🙂

 

Ponúkam vám pár inšpirácií na jednoduché a rýchle účesy. Za chvíľu vykúzlite parádny účes, ktorý sa hodí do škôlky, školy alebo na rôzne oslavy! Na www.ninky.sk nájdete ozdoby do vlasov, ktoré potešia všetky dievčatká.

 

S týmito ozdobami rozhodne nešliapnete vedľa.

 

Ak má vaše dievčatko krátke vlasy, neznamená to, že nebudete schopní vytvoriť pekný účes. V takomto prípade je vhodné použiť rôzne dekoratívne doplnky, ktoré vlasy pekne ozdobia.

 

Praktické sú čelenky švédskej značky Busy Lizzie, ktoré vychádzajú z aktuálnych trendov, sú nadčasové, hravé a vyrobené z bezpečných materiálov. Taktiež môžete krátke vlasy ozdobiť ručne vyrábanými sponkami do vlasov značky GleeBee.

 

IMG_20230926_131329

 

Čím sú vlasy dlhšie, tým viac možností na vytvorenie účesu do školy máte. Veľmi obľúbené sú rôzne "chvosty" či vrkoče . Môže to byť jeden alebo niekoľko chvostov, ktoré zafixujte pomocou rôznych gumičiek.

 

IMG_20230926_134633

 

1. Čo tak vyskúšať jednostranný vrkoč?

Stačí chytiť tri pramienky vlasov a klasicky upliesť vrkoč ako vidíte na obrázku. Oddeľte od seba tri jemné pramienky a zapletajte ich podľa obrázku 1, 2 a 3. Potom tesne pred začiatkom ucha pridajte ešte jeden pás vlasov. Pokračujte v zapletaní a nakoniec ho upevnite gumičkou :)

 

2_22

5_2

3_13

 

 

2. Francúzsky vrkoč ako pravá Parížanka.

 

Ako na to? Ščešte na temene hlavy menší copík. Uchopte striedavo z každej strany pramienky vlasov a postupne ich prepletajte nad stredným prameňom. Na záver vlasy uchyťte gumičkou.

Voilà, francúzsky cop je na svete!

 

francouzský cop ano

 

Že sú to okukané klasiky? Niekedy postačia na oživenie výraznejšie sponky či klipy do vlasov 🙂

 

IMG_20230926_135314

 

3. Počuli ste uz o tzv. bublinovom chvostíku?

Vôbec nie je vôbec náročný a vystačíte si iba s gumičkami 🙂

 

 IMG_20230926_135602

 

4. Drdoly, drdoly a ešte raz drdoly.

Tešia sa mimoriadnej obľube a môžete ich vytvoriť taktiež z už zapletených vlasov - budú vyzerať ešte efektnejšie. Samozrejme, že aj klasický jeden či dva drdolčeky na vrchu hlavy či uložené nižšie vyzerajú super. Môžete si ich urobiť uhladené alebo tzv. „messy“. Čiže zámerne nedbalé, s povyťahovanými pramienkami a uvoľnenejšie, ktoré sú do školy ako stvorené.

 

IMG_20230926_135848

 

Jednoduchý a praktický účes urobíte pomocou jedného veľkého vrkoča. Najprv urobte dcérke na vrchu hlavy veľký chvost. Zachyťte vlasy do gumičky a potom ich zaplaťte klasickým štýlom. Keď bude vrkoč hotový, obtočte ho okolo gumičky. Prichyťte drdol pomocou tenkých sponiek a na záver dotvarujte pomocou prstov.

 

2ad18abf6a408ed6ef5415c60eed3733

 

Veríme, že sa vám náš článok páčil a že sme vás trošku inšpirovali. :)

 

Aktuálnu ponuku všetkých doplnkov pre malé parádnice nájdete aj TU.

 

Zdroj obrázkov: www.ninky.sk, internet 

Späť do obchodu