Na 20 guličiek potrebujeme:
- 230 g uvarených batátov
- 110 g mandľových lupienok, alebo mandľovej múky
- 1 PL kakaa (pre menšie deti namiesto kakaa 1 PL karobového prášku)
- 1 PL agáve sirupu, alebo ďatlového sirupu
- 1 ČL škorice
- 1 zrelý banán (približne 200 g)
- 4 PL strúhaného kokosu
Postup:
1. Začneme tým, že si vidličkou popučíme batáty, ktoré sme si nakrájané na kocky (bez šupky) uvarili vo vode. Pučíme ich dovtedy, kým nevznikne jemná pasta.
2. Ďalej si pokrájame mandľové lupienky na menšie kúsky. Pridáme ich do misky, spolu s kakaom, škoricou, agáve sirupom a popučeným banánom.
3. Všetko spolu zmiešame vidličkou a následne mokrými rukami formujeme cesto do tvaru guličiek. Guličky ukladáme na tanier vysypaný strúhaným kokosom, v ktorom ich rovno obaľujeme.
4. Vytvarované guličky obalené kokosom zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme ich odpočívať na 15 minút do chladničky. A môže podávať, dobrú chuť!